01 July 2009

Haaaalllllooooo ..... I'm Backkkkkk ...

BlahNoBungy Jump

09 January 2009

very talented Idol ....

Selamat tahun baru sumaaaa ..... gua sajer nak bagi lu ong tengok video nie, tapi bagi yg dah tengok video ni, layan jer lahhh hehhhh .... Untuk yg belum tengok lagi tu, gua rasa lu org mesti stimmm giler punyer dengar dia nyanyi ....

p/s sorry lah gua nyer blog nie kalau post video dia kluar duplicate lah pulak, biasalah kan gua nie kan baru nk cuba2 jd blogger .... apa2 pun layannnn broooo .........
video

02 January 2009

macam2 lar gua niee...

Biasa arr alarm HP gua bunyi kul 0730 pagi utk kejutkan gua. Macam biasa, lepas mandi gua tgk kt bwh tudung saji tu ader plak lempeng 3 keping (masih panas tu bro..) ngan belen kari ayam mlm tadi bini gua buat. Apa lagi melelehlah air liur gua tengok lempeng, baiii ... Jawa biasa ar, mana bole tgk lempeng kannn... habis jer gua belasah lempeng tu, gua tgk kt luar hujan renyai2 lar pulak. Alamak, camner nk gi keje nie ??? Pasal gua naik motor bai, lu tau jer lah kan kalau pagi2 morning dh hujan. Mmg potong punyer ...

Tapi xkan hari pertama 2009, nk atang lambat pulak kan, tul x? So, gua pun standby lah pakai baju hujan, kasut gua yg baru beli aritu gua simpan dlm beg ar, takut basah sioolll ... dh siap suma, gate pun gua dh kunci gua pun blah lah gi ofis. Sampai jer kt ofis, dah simpan baju hujan suma, gua pun amik ar kasut gua td. Aduuuiiiiiii .... stokin tak bawak lar pulak, aduyaiiii .... habis amacam ??? dh smart2 ngan long sleeve, xkan xpakai stokin pulak kan ?? aduuiii potong betul lar ... last2 gua check punye check dlm locker kt ofis gua, ader pulak stokin putih jogging guaaaa..
Apa lagi, jadi micheal jackson lar gua pagi nie ... seluar gelap, kasut hitam ngan stokin putih .... Jadi bahan tu baiii, gua pagi nie ngan bbdk ofiss .... aduuuuiiiiii ....

Tu jer lar citer gua di pagi jumaat 2009 nie .....

31 December 2008

Siannyerrr akuuuu ...

Pagi awal muharrram ituari gua bangun kat kul 10 pagi, biasa ar tu kan. Bini gua ngan ank gua suma dh bangun waktu tu. Pas mandi gua pun belasah cekodok cicah ngan masak asam pedas mlm tadi nyer belen, mmg layan bebbbb.. Habis makan, bini gua ajak gi umah mak dia kt Kg pandan. Gua okay jerrr... Pastu kita org pun gi kg pandan lepak sampai kul 2 ptg. So, nk dijadikan citer, bila gua balik sampai jer kt umah gua, gua tgk gate depan umah gua tu terbukak. Gua tny bini gua dia x tutp betul ke tadi keluar? Dia ckp tak, dia tutup betul. Habis, amacam lak bole terbukak?? s@#$ !!! Dlm hati gua dh tau dah, mmg ada pencari harta karun dh masuk lar niee. Gua check tgk, rupanya dorg tarik latch gate tu dan dorg tolak kedlm. Jadi, xpyh lah dorg nk pecah kan lock. mmg ghimau betul lar dorg nieee... so, gua tgk almari kasut gua dh beterabur siolll .... gua dh lah tak brape nk kaya, kena cilok pulak. Adoooiiii, sakitnyer hati akuuuu. Nasib baik lar awal muharram, jadi gua sumpah dorg cuma 2 bakul jer lah, kalau x mmg sah2 18 bakul nyer gua sumpah dia. Kasut2 yg hilang, camel boot, New Balance, mountain boot Jordache, kasut futsal adidas ngan Nike, polo shoes, kasut kerja gua, adidas ank gua dan kasut croc bini gua. Sumernyer hilang, yg tinggal hanya selipar jepun gua jer... Anggaran kerugian dlm $28K larrr ...
Yang tak tahan tu, tengahari buta dia buat kerja tu. Nasib baik basikal ank gua dia tak rembat, kalau tak panglima gua tu mmg paksa gua beli yg baru lar nmpknyer.... mampus gua baiii....

Waktu dia tengah dlm mencilok kasut gua tu, menantu lelaki jiran gua balik. Dia nampak ada wira hitam depan umah, tp dia ingat keta adik gua (joe adik gua pun pakai wira hitam gak) so dia xde lar suspect. Bila dorg nmpk brader tu balik, dorg pun dgn selambernyer masuk keta bla. Mamat 2 ekor nie siap angkat tangan kat brader tu sebelum dia blah lak tu, uuuiiii sakitnyer hati aku buat kali ke 2. Tak pe, dah rezeki dierrr ... Hari nie hari ngkau, ada lori ada bas ....

Ok lah, habis satu bab... Kasut dh tak de, esok nk gi keje camana??? Gua pun ajaklah bini ngan ank gua g jusco kt umah gua, 2 minutes driving jer. Dlm perjalanan ke jusco tu, confirm yg gua mmg xde bikin hal dgn mana2 pemandu yg lain. Baik dari segi honk ker, cross jalan ker, cilok ker, mmg xder. Gua driving seperti pemandu yg berhemah larrr, senang citer. So gua pun masuk lah B1 jusco tu parking keta gua. Gua parking mmg betul2 kt dlm petak kuning parking tu. seinci pun xde kluar dr petak parking tu. nk dijadikan citer, waktu gua balik gua tgk ada satu garis pnjang dari belakang keta gua sampai lah kat bonet depan keta gua. Tak tau lar mana punya musibat sudah garis pakai dia punya kunci keta kt keta gua ..... aduuiiiiii sakitnyer hati aku kali ke3 ..... Dalammm giler tu kesan kunci dier smpi terkeluar cat keta gua bai ... Apa nk buat, gua sabar lg, awal muharram nyer pasal .... Baru lepas hilang kasut tghari td, keta plak kena cakar... aduuuhhhh .... hai lar nasib, hai lar badan .... Cuma yg gua heran tu, apa yg dia nk marah kt keta gua ? Bukannyer gua ada blok sesaper pun atau ader cross sesaper pun. Pastu plak gua parking sikit nyer cantik dlm petak kuning tu ... Aiii lesen gua tahun 1988 tu, dah 20 tahun baiii takkan parking pun tahu kan ??? Sabar jer larrr ....

So, semalam gua dh beli rantai untuk gate depan gua dan lock lagi satu untuk grill entrance umah gua. Risau gak kalau dia org masuk umah pulak kan... harap2 jangan lahhh ... simpang malaikat 44 ... So kepada kawan2 sumer, ingat2 lah .... Gua walaupun Rock2 tp gua tak pecah umah baiii. Ini keje mat kederek jer !!! Betul takk???

23 December 2008

Menjejaki Gunung Datuk, NS
















Pagi sabtu minggu lepas, kita orang 6 orang (don, joe, king, loque, yan & nash) pegi panjat Gunung Datuk kat Kota NS. Bagi saper yg penah panjat tu mungkin dorg tau lar pemandangan G Datuk nie. Bagi gua yg dah banyak jugak lah gunung yg gua dah naik, G Datuk nie memang ada keindahan dia sendiri. Tak caya, gi lah sendiri.... Bagi gua nie kali ke 3 gua ke sini ...

G Datuk nie asalnyer dulu adlah tmpt blajar silat. Sehingga kan ada kesan tapak kaki "Hang Tuah" di atas puncak G nie (gmbar diatas). Dari segi logiknyer, maner boleh org nk buat ukiran kaki kt atas batu, pastu betul2 dilereng puncak Gunung. Org giler pun xnak buat ... Bagusnyer G Datuk nie, dia dh ofis yg menyeleggarakan segalanyer disini. Lu org jgn risau kalau lah nk kesini. Chalet, khemah, katering, sijil, parking, dewan dan mcm2 lagi, sumanyer dh ada. Bestnyer kat sebelah ofis tu ada air terjun, layannnn....

Gunung Datuk nie tak lah tinggi sangat cuma 900 meter ajer (app 3,000 kaki). Amik masa 2 - 3 jam pendakian. Kem site mmg cantik dan luas. Kalau bagi yg nak tdo dalam gua pun ader. Tapi saper cepat dia dapat lah. Atas puncak dia berbatu sikit dan menjanjikan pemandangan yg sungguh cantik untuk lu orang suma... Kalau nak try kesana, msg2 lah gua ... gua leh arrangekan, no hallll. Gmbr2 kat bwh nie gua kongsi ngan lu org suma, oraittt ...

05 December 2008


Room for backpackers ....
Viva la "BARCA" .....

04 December 2008

Phheeeewwwwiiittt .....




Amy !!! lu memang stylo brader, wa caya luuuuu ... Rock sampai tua ... Lu pakai aper pun memang caya ... ape2 pun rock tetap rock ..... (teringat zaman rock gua dulu ...) Gambar nie masa Amy nak menikah kan nak pompuan dia si Nabila tuuu .. Selamat Pengantin Baru ... Amy nikah kan sendiri tuuuu ... pheeeewwwwwiiiittttt .........

28 November 2008

Bideo kawan Den .. Karim Pilah

korang jangan memain ngan kawan den nie ... garang nak mampuih, bosar cilako dio nie. Eykau tak cayo, cubo kau ngengok bideo nie ... osah garang hehhhh....
video

26 November 2008

Wa caya luuuu.....




















Lu orang jangan cuba nak gelak2 kan namer dia heh. Dia nie sedara sebangsa gue tauuuu ..... cucunyer wak ketu ..... Aper2 pun HIDUP ULTRAMAN !!!!!

25 November 2008

Shuffle with AYAN ...........

Da nie brader-in-law gua, Ayan namer dia. Tengah giler shuffle la katakan ... Bila gua tengok video dia nie, okay gak. Tapi tak tau lar lu orang nyer pendapat pulakkan. So, kalau lu orang ada kenal maner2 nyer kaki yg boleh ketengah kan dia orang nie, contact gua kat email gua okay. Aper2 pun, tahniah pada Luqman Desa pandan yang buat video clip nie, Gempakkkkk ..... Untuk Ayan, jangan asyik nak shuffle jer, belajar2 jugak ...

19 November 2008

Funny Home Video .....

adduuiiiii sakiiitttnyeeerrr .....

Gunung Bromo





















Gunung Bromo (dari bahasa Sanskrit/bahasa Jawa: Brahma, salah seorang Dewa Utama Hindu), merupakan gunung berapi yang masih aktif dan paling terkenal sebagai objek wisata di Jawa Timur. Bromo mempunyai ketinggian 2.329 meter di atas permukaan laut itu berada dalam empat wilayah, iaitu Kabupaten Probolinggo, Pasuruan, Lumajang, dan Kabupaten Malang.

Selama abad ke-20, gunung yang terkenal sebagai tempat wisata itu meletus sebanyak tiga kali, dengan selang waktu yang teratur, yaitu 30 tahun. Letusan terbesar terjadi 1974, sedangkan letusan terakhir terjadi pada 2001.

Perjalanan untuk menuju ke pusat objek wisata sangat sukar karena jalan yang ditempuh tak boleh dilalui oleh kenderaan biasa, kecuali kita menyewa jip yang disediakan oleh pengelola wisata, jadi wisatawan banyak yang berjalan kaki untuk menuju ke pusat lokasi. Walaupun perjalanan ke Bromo sangat berdebu, tapi tidak terasa jauhnya, karena keindahan pemandangannya yang sangat luar biasa.

Bagi penduduk Bromo,
suku Tengger, Gunung Brahma (Bromo) dipercayai sebagai gunung suci. Setahun sekali masyarakat Tengger mengadakan upacara Yadnya Kasada atau Kasodo.

Jadi, bagi sesiapa yang berminat nak melihat the real Bromo, jom meh kite pi sesama. Saya boleh membawa anda kesana dengan pakej yang begitu murah. Cari group dalam 5-10 orang dan baru kite buleh citer, okay ..... (pegi jgn tak pegi, pegi jgn tak pegi ....)

18 November 2008

The best ever player on Earth !!!!

video

Jom !!! Jalan jalan ngan Don








































Kalau ada sesape nak gi jalan2 tapi tak tau camane nak arrange, bule email gua kat donmiklo@gmail.com . Biasanye gua buat dekat2 ar cam gi dalam Malaysia, Indon & Thailand. So far, gua dah buat gi climbing Kinabalu, Mount Bromo Surabaya, Leisure at Phuket, dan mana2 lah lu suka asalkan kat 3 negara nie lah. Kalau buleh biar lah 5 orang keatas, baru lah senang nak buat kerja. Lu orang nengok lah gambar2 gua dalam blog nie ... kalau berminat, jangan lupa calling2 kay ....


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com . Powered by Blogger and Free Ebooks